De beste DJ voor je feest

Posted on

Je geeft een feest en wil een DJ uitnodigen. De DJ kan de sfeer van het feest maken, maar als je geen goede DJ hebt, kan dat er ook voor zorgen dat het feest tegen kan vallen. Het is  dus erg belangrijk dat je een DJ kunt inhuren die een feest op gang krijgt en die past bij het soort feest dat je wilt organiseren.

Verschillende types party DJ’s

Welke DJ bij je feest past, ligt aan het soort feest dat je geeft en welke muziek je graag hoort. Bij een bruiloft of een groots verjaardagsfeest past in principe elke soort DJ waar jij maar zin in hebt. Hierbij kun je onderscheid maken uit de volgende type DJ’s:

  • Allround DJ
  • Feestbeest
  • Classic hits
  • Danceparty DJ

De Allround DJ

De allround DJ is eigenlijk heel erg leuk voor veel verschillende feesten en partijen. Een goede allround DJ kan allerlei soorten muziek enthousiast overbrengen. Hij weet het feest en de bezoekers te lezen en ze allemaal de dansvloer op te krijgen. Zo kan er alles van populaire dancehitse en oude rocknummers tot 90’s popmuziek en echte nederlandse meezingers gespeeld worden.

Het Feestbeest

Een feestbeest DJ gaat voor de gezelligheid en de lekkere meezing nummers. Hij krijgt iedereen met een drankje in zijn hand op de dansvloer. Is dit de sfeer waar je voor wilt gaan op je feest dan is een DJ die graag deze nummers afspeelt zeker een goede keuze.

Classic hits

De specialiteit van deze DJ zijn de classic hits. Denk aan ‘I will survive’, ‘Thriller’ en ‘Summer of ‘69’. Natuurlijk kunnen er ook moderne nummers voorbij komen, maar de classic hits worden net met wat meer enthousiasme ten gehore gebracht waardoor de gasten lekker los kunnen gaan.

Danceparty DJ

Een Danceparty DJ zorgt voor een lekkere beat gedurende het hele feest. Hij weet hoe je een setlist op moet bouwen en zorgt ervoor dat niemand meer stil kan staan. Geen typische Nederlandstalige nummers maar lekker heel de avond feesten en los gaan. Daar zorgt de Danceparty DJ wel voor.

Een keuze maken

Waarschijnlijk spreek je een aantal DJ’s voor je je keuze maakt. Hierbij is het van belang dat je goed aangeeft wat de stijl van je feest is. Hiernaast moet je weten welke nummers hij graag draait en moet het voor de DJ duidelijk zijn welke nummers je graag wilt horen. Vaak is het ook mogelijk om een lijst mee te geven met gewenste muziek. Belangrijk is wel om het niet te strak te plannen, dan kan er net zo goed een cd aangezet worden. Een DJ is er toch om zelf sfeer te brengen en de gasten aan het dansen te krijgen. Wanneer je vertrouwen hebt in de muziek van de DJ, moet je hem lekker zijn gang kunnen laten gaan en dan is een geslaagd feest gegarandeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *