Overhemden met een boordmaat van 39


Zoals je wellicht wel weet, worden bij overhemden de maten weergegeven in boordmaat. De boordmaat is de maat van de kraag van je overhemd. Als het boord goed zit, dan heb je meestal de juiste maat overhemd te pakken. Heb je bijvoorbeeld boordmaat 39, dan is normaliter de mouwlengte en shirtlengte ook in de juiste verhoudingen. Een hemd met boordmaat 39 zegt dus niet alleen iets over de precieze maat van de kraag maar ook tegelijkertijd geeft het een aanduiding over de maten en verhoudingen van het overhemd. Hoe groter de boordmaat hoe langer de mouwen en hoe breder het overhemd. Maar hoe weet je nou, welke boordmaat je nodig hebt?

Hoe meet je de boordmaat van je overhemd?

Bij het vinden van het juiste hemd bepaal je eerst voor welke gelegenheid je het overhemd gaat dragen. Wil je bijvoorbeeld het overhemd combineren met een stropdas of strik? Of zal het bovenste knoopje van je hemd openblijven voor een meer casual uitstraling? Met een meetlint kun je de omtrek van je hals opmeten. Boordmaat 39 is dus 39 cm.

Een hippe look of een strakke look?

Indien het overhemd met das of strik gedragen wordt, dan zal de boordmaat minstens 1 a 2 centimeter ruimte moeten bieden tussen de boord van het overhemd en de nek. Is dit niet het geval dan kun je het wel eens flink benauwd gaan krijgen. Je hals mag dus niet breder zijn dan 37 cm. Gebruik je het overhemd voor in je vrije tijd, dan zal het bovenste knoopje zeer waarschijnlijk open zijn. Je kunt de boordmaat dan best een maatje kleiner aanhouden zodat de rest van het hemd ook beter op je lichaam aansluit, waardoor je een wat hippere look creƫert. Wil me meer weten over verschillende kragen en overhemden, lees dan hier verder>>>

Overhemd met Boordmaat 39 kopen?

Ben je op zoek naar een grote selectie hemden met boordmaat 39? Op deze website staat onze gehele collectie overhemden met boordmaat 39 van uitsluitend topmerken. Je kunt bij iedere aankoop rekenen op een zeer goede kwaliteit en modieus overhemd met een perfecte pasvorm.
boordmaat-39-overhemden

Leave a Reply

Your email address will not be published.